Взаємодія органів влади та бізнесу через інститути громадського суспільства – нагальна потреба сьогоднішнього дня. ІПР в центрі цього процесу.

24 Червня 2016

Міжнародна конференція «Ефективний діалог заради розвитку: політика влади і порядок денний від бізнесу»

23 червня у Києві за ініціативою Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) відбулася Міжнародна конференція «Ефективний діалог заради розвитку: політика влади і порядок денний від бізнесу». У її роботі взяли участь Голова Ради ГО «Інститут податкових реформ» Олена Хотенко, експерти Юрій Федчишин та Ельвіра Ткачова. Юрія Федчишина, який є радником прем’єр-міністра України, було запрошено в якості одного із спікерів.

Метою конференції стало обговорення міжнародних практик та вітчизняного досвіду з формування порядку денного від бізнесу до влади для покращення підприємницького середовища, а також питань залучення малого і середнього бізнесу до процесу формування політики на місцевому та національному рівнях.

За словами Олени Хотенко, взаємодія органів влади і бізнесу є однією із найважливіших умов успішного розвитку бізнес-середовища та держави.

«Те, що ця тема сьогодні є актуальною – це, безумовно, позитивний момент. Проте питання, чи почують сторони один одного, залишається відкритим. Наша громадська організація якраз є тією точкою, в якій перетинаються інтереси бізнесу, органів влади та наукового середовища. Тож, яким би важким не був процес такої взаємодії, він є обов’язковим та неминучим, а участь Інституту податкових реформ у ньому, по суті, і відповідає нашим пріоритетним цілям», – підкреслила Олена Хотенко.

Юрій Федчишин запевнив, що влада готова до співпраці, визначивши одним із своїх пріоритетів реформування податкової та митної служби. Адже саме це, за його словами, сприятиме як розвитку українського підприємництва, так і іміджу країни в цілому.

Спікери та учасники конференції наголошували на необхідності визначити національні пріоритети розвитку підприємництва та створити безпечні умови для бізнесу. В цьому контексті торкнулися і сільськогосподарських підприємств.

Ельвіра Ткачова: «Для мене, як експерта з питань оподаткування сільськогосподарських підприємств, було дуже важливо почути думку поважних спікерів Олександра Пасхавера та Павла Шеремету, яка цілком співпадає з позицією ГО «ІПР» щодо розвитку агросектору. Маючи за мету розвиток сільських територій, заселеність країни та сприятливу для громадян цінову політику на продукти харчування, держава має визначити преференції для цієї галузі. Цей напрямок роботи є одним із найважливіших у нашій організації».

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ