Податок на виведений капітал — серйозний імпульс для розвитку країни – експерт

21 Липня 2017

Круглий стіл «Податок на виведений капітал — економічний безвіз України»

Представники майже усіх українських бізнес-асоціацій на круглому столі «Податок на виведений капітал — економічний безвіз України» обговорили проблематику збору податку на прибуток в Україні та зростання інвестиційної привабливості країни. Дискусія відбулась 18 липня в Українському інституті майбутнього.

Також під час круглого столу директор економічних програм аналітичного центру Український інститут майбутнього Анатолій Амелін презентував оцінку заміни податку на прибуток податком на виведений капітал для української економіки.

В ході проведення заходу представники бізнес-асоціацій обговорили суть концепції по заміні податку на прибуток податком на виведений капітал, бюджетне моделювання перспективи введення податку на виведений капітал, розрахункове обґрунтування економічного зростання, а також вплив введення ПнВК на зміну бізнес-клімату в країні.

Під час дискусії, президент Асоціація платників податків України Грігол Катамадзе розповів, що у випадку запровадження та прийняття законопроекту з початку 2018 року — це буде серйозним імпульсом для розвитку країни. Також він наголосив, що: “Інвестори не бояться подій на сході України. Будь-який інвестор – авантюрист за своєю сутністю. І він обов’язково буде вкладати кошти в країну, в якій є сприятливі умови для ведення бізнесу. Тож надзвичайно важливо прийняти цей податок, не можна втрачати час. В Україні має бути прийнятий новий Ліберальний Податковий Кодекс”.

В червні 2017 року Міністерство фінансів України на офіційному сайті опублікувало текст законопроекту Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо податку на виведений капітал». Також Мінфін закликав долучатись охочих до громадського обговорення проекту.

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ