Експерти ІПР закликають до конкретних кроків щодо шляхів підтримки малого та середнього сільгоспвиробника

7 Вересня 2016

Cемінар керівників і фахівців сільгосппідприємств у с. Новокостянтинівка Запорізької області

Експерт з питань оподаткування ГО «ІПР» Ельвіра Ткачова взяла участь у семінарі керівників і фахівців сільгосппідприємств, який відбувся у с. Новоолексіївка Запорізької області з 25 серпня до 5 вересня 2016.

Одні з найбільш обговорюваних тем заходу були присвячені особливостям оподаткування сільськогосподарських підприємств, ситуації на фінансових ринках та проблемам розвитку аграрного сектору. Під час дискусії Ельвіра Ткачова надала практичні поради в частині оптимізації оподаткування сільгосппідприємств.

Учасники, а це керівники середніх та малих сільгосппідприємств, висловили своє обурення тією політикою, що проводиться сьогодні у державі по відношенню до сільгоспвиробників.

Голова Аграрного союзу Запорізької області Анатолій Тиховод висловив думку усіх учасників семінару: «На душі накипіло. Ми не хочемо вносити деструктивні елементи у соціальне життя країни, але терпіння більше не залишилося. Влада повинна прийняти рішення щодо шляхів підтримки малого та середнього сільгоспвиробника, інакше ми залишаємо за собою право захистити свої інтереси».

Експерти ГО «ІПР» не можуть не погодитись з такою позицією. Адже є чітке розуміння, що всі законодавчі акти, прийняті протягом останніх двох років, призвели, з одного боку, до зростання тіньового сектору у сільгоспвиробництві («сірого фермерства»), а з іншого, – створили певні преференції для великого агробізнесу. Як наслідок, «легальний» малий та середній сільгоспвиробник страждає від демпінгування цін «нелегалами» та диктату цін зернотрейдерами.

Спецрежим ПДВ, який був для сільгоспвиробника джерелом інвестування, ймовірно, «доживає» останні місяці. Однак досі влада не запропонувала не лише системного підходу, а й будь-яких конкретних кроків у вирішенні цих проблем. Громадські організації виступають із різними ініціативами, проте вони і досі не почуті.

Джерело фото: http://www.auu.org.ua/uk/publications/web/184/

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ