Обговорення оподаткування та державної підтримки сільськогосподарських підприємств: бути чи не бути українському селу?

15 Липня 2016

Засідання робочої групи при Міністерстві фінансів України

Експерт ГО «Інститут податкових реформ» Ельвіра Ткачова взяла участь у засіданні робочої групи при Міністерстві фінансів, що відбулася 14 липня. Обговорення в рамках заходу стосувалося оподаткування та державної підтримки сільськогосподарських підприємств.

Під час зустрічі члени громадських організацій, які представляють інтереси аграріїв, озвучили свої пропозиції та попередні напрацювання щодо підтримки аграрної галузі.

Зокрема, йшлося про:
– збереження спецрежиму з ПДВ для тваринників на 2017 рік;
– перехід тваринників – платників ПДВ на понижену ставку ПДВ з 2018 року;
– часткову компенсацію суб’єктам малого агробізнесу (неплатникам ПДВ) ПДВ сплаченого ними постачальникам;
– необхідність перегляду плати за землю, зважаючи на велику кількість дрібних сільськогосподарських виробників, що працюють в тіні.

Представники Мінфіну заявили про те, що відповідно до вимог МВФ збереження спецрежиму ПДВ у будь-якій формі та для будь-яких виробників є неможливим, а інші пропозиції потребують обговорення.

На думку експерта ГО «Інститут податкових реформ» Ельвіри Ткачової, через півроку аграрії залишаться сам на сам зі своїми проблемами.

«Уряд не має чіткої концепції розвитку аграрної галузі. Влада або не бачить, або не хоче бачити того, що без підтримки малі сільгоспвиробники не витримають конкуренції з великими агрохолдингами, відійдуть у тінь та з часом збанкрутують. Підтримка малого сільгоспвиробництва, а отже і сільських територій – це питання, яке потребує негайного всебічного опрацювання та закріплення на рівні законодавчих актів», – вважає Ельвіра Ткачова.

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ