Інститут податкових реформ ініціює запровадження “Оnline податкової”

9 Червня 2016

Робоча нарада в Міністерстві фінансів України, присвячена розгляду законопроекту про зміни до Податкового кодексу

9 червня в Міністерстві фінансів України пройшла робоча нарада, присвячена розгляду законопроекту про зміни до Податкового кодексу в частині визначення понять і відповідальності, а також перспектив запровадження електронних сервісів в системі органів ДФС. Її ініціаторами виступили ГО «Інститут податкових реформ», «Business Ombudsman Counsil», «KMP» та «ВТС Консалтинг». Зустріч відбувалася під головуванням радника Міністра фінансів України Яни Бугрімової за участю представників ДФС України.

Ініціатори наради наполягали на необхідності  негайного запровадження концепції електронного кабінету та запропонували закріпити її на законодавчому рівні, визначивши права, обов’язки та відповідальність всіх сторін. Також учасники обговорили питання розширення можливостей застосування е-сервісів в органах ДФС та перспективи подальшого переходу з друкованих носіїв до електронного формату.

Дискусія була жвавою, напруженою, але вкрай необхідною. Адже на сьогодні Україна потребує істотної модернізації податкової системи. Нажаль, представники органів ДФС виступили проти зміни та розширення діючих е-сервісів у найближчому майбутньому, аргументуючи свою позицію відсутністю коштів у бюджеті, наявністю ускладнень з поданням звітності у перехідний період, а також невизначеністю питання щодо обслуговування та адміністрування. Крім того, податківці звернули увагу на відсутність консолідованої системи захисту е-інформації та її уніфікації між відомствами органів влади.

Підсумовуючи зустріч, усі учасники дійшли згоди в тому, що процес переходу в он-лайн простір є неминучим і якщо наша країна дійсно хоче стати європейською, то це питання є нагальними вже зараз.

Незважаючи на всі перепони та труднощі, ми віримо в те,  що буде створена загальна модель е-сервісів в системі органів ДФС, яка відповідатиме потребам і вимогам усіх сторін цього процесу.

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ