Дмитро Серебрянський: Ключові показники ефективності – перший крок для боротьби з корупцією у ДФС

4 Серпня 2016

Коментар експерта ГО «Інститут податкових реформ» Дмитра Серебрянського

Заяви Мінфіну та ДФС щодо впровадження ключових показників ефективності (KPI) – це перший крок до реформи ДФС та свідчення про реальні дії уряду з метою зміни структури ДФС і удосконалення адміністрування податків.

Про це сьогодні під час прямого ефіру на телеканалі “NewsOne” заявив експерт ГО «Інститут податкових реформ» Дмитро Серебрянський.

«Запровадження ключових показників ефективності для ДФС дасть можливість Мінфіну і громадськості публічно слідкувати за діяльністю основних напрямків ДФС та сприятиме боротьбі з корупцією», – наголосив експерт.

Проте, за його словами, остаточно викорінити корупційний чинник з допомогою лише KPI неможливо, оскільки боротьба з корупцією повинна бути системною.

«Впровадження цієї реформи, що презентована Мінфіном, повністю не вирішує проблему корупції. Це – один із напрямків публічності та прозорості контролю за діяльністю ДФС. Боротьба ж з корупцією повинна включати ряд інструментів і заходів для викорінення цього явища і в ДФС, і в митному блоці, зокрема», – підкреслив Дмитро Серебрянський.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів представило робочу версію ключових показників ефективності (КРІ) для ДФС, розроблену з залученням експертів та в партнерстві з Інститутом податкових реформ, а також розпочало відкрите обговорення документу. Результатом реформи ДФС має бути реальний ефект, відчутний для бізнесу. Для того, щоб виміряти цей ефект, треба встановити конкретні задачі по кожному з основних напрямків. Саме ключові показники ефективності (КРІ) і дозволять чітко слідкувати за їх виконанням.

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ