Україна дізналася імена найкращих журналістів економічного профілю

7 Лютого 2018

Ольга Михайлова
Журналіст

5 лютого в Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка зібралися топові медійники України, щоб нагородити переможців конкурсу Національної премії  для журналістів «Media etc. 2.0».

За рейтингами експертів та висновками редакційної групи, журі в складі: Олени Хотенко,  Андрія Куликова, Андрія Блінова, Олександра Крамаренка, Валерія Калниша, Бориса Кушнірука та Ігоря Чичканя визначило кандидатів на  здобуття премії «Media etc. 2.0» у номінаціях:

  1. Національна журналістська премія за кращу публікацію.

Лауреат: Владислав Красінський (онлайн-видання «INSIDER»)         «Миллиарды в скважины. Кто взялся за бурение для “Укргаздобычи”».

Номінанти:

– Марія Бабенко (журнал «Фокус») «Жизнь без купюр. Можно ли прожить в Киеве неделю без бумажных гривен».

– Мар’яна П’єцух («Українська правда») «Повернути втрачене: як пенсіонери ОРДЛО “обдурюють” український уряд».

  1. Національна журналістська премія за кращий відеорепортаж.

Лауреат: Дмитро Литвиненко (СТБ, «Вікна-Новини»)  «Іншорідні-2 (4 серія)».

Номінанти:

  • Дар’я Дергунова (телеканал «ZIK») «Податок на подарунок».
  • Алла Кошляк (Hromadske.ua) «Проект “Бізнес-план”».

III. Журналістська премія за кращий радіорепортаж.

Лауреат: Ольга Комарова (Радіо Свобода) «Чи відкриє Україна для Білорусі річковий шлях до моря?».

Номінант: Лариса Оксенчук (Філія ПАТ «НСТУ» «Регіональна дирекція UA:Донбас») «Ціна питання. Стратегія швидкого росту економіки в Україні».

  1. Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращу публікацію.

Лауреати:

– Інна Омелянчук (Газета «Рівненський кооператор») «Лелеки з Будимлі».

–  Ірина Семенова (Коваль) (Черкаське інформаційне інтернет-видання «ІнфоМіст») «22 мільйони для любителів “байків”: як у Черкасах виконується велопрограма».

Номінант: Ірина Назарчук   (сайт «Радіо Свобода») «Газ із червоних балонів: недешево і ризиковано. Яка альтернатива?»

  1. Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращий відеорепортаж.

Лауреат:  Альона Щербакова        (ТОВ «Телекомпанія «СТС») «Паливно-дорожня “пастка” бюджетної децентралізації: куди підуть кошти на ремонт доріг?»

Номінанти:

– Христина Бельскіте та Юлія Каспарова (ТРС «Бориспіль») «Шопінг для випускниць. Чи можливо у Борисполі одягнутися за 3000 грн?»

– Тетяна Добровольська       (Філія ПАТ «НСТУ» Вінницька РД «ВІНТЕРА» ) «Ціни у вільному плаванні».

  1. Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращий радіорепортаж.

Лауреат:  Герман Дубінін     («Радіо Запоріжжя») «Веселівська ОТГ».

Номінанти:

– Наталія Тодоровська (Вінницьке міське комунальне підприємство  «Радіокомпанія “Місто над Бугом”») Радіопрограма «Вінниця інвестиційна: що очікуємо завтра?»

– Лариса Оксенчук (Філія ПАТ «НСТУ» «Регіональна дирекція UA:Донбас») «Ціна питання. Нелегальна торгівля на Донбасі».

Також наступних конкурсантів, обраних експертами, журі та Оргкомітетом конкурсу, нагороджено спеціальними відзнаками:

  • Бабенко Марія (Журнал «Фокус») «Жизнь без купюр. Можно ли прожить в Киеве неделю без бумажных гривен».
  • Кошляк Алла (Hromadske.ua), «Проект “Бізнес-план”».
  • Братішко Сергій (Телеканал «ZIK») «Корови-забудовники».
  • Бельскіте Христина та Юлія Каспарова (ТРС «Бориспіль») «Шопінг для випускниць. Чи можливо у Борисполі одягнутися за 3000 грн?»
  • Набока Марія (Радіо Свобода) з відео «Продаж землі: багатство чи бідність?» та «Мораторій на продаж землі: потрібен він чи ні?».
  • Андрій Герус (блог на «Телеканалі новин 24») «Монополія чи конкуренція у енергетиці?».
  • Попеско Яна і Тарасюк Влада («Ptashki») «Економічні можливості постраждалим від конфлікту».

Відзнаку від Радіо Вєсті за практичну корисність, скурпульозність та інформативність отримала Дар’я Дергунова (відеорепортаж «Податок на подарунок» (канал «Zik»)).

Студентська ініціатива – “HBM Астудія”, Київського університету ім. Бориса Грінченка.

«Експерти та журі конкурсу провели велику роботу для того, щоб ми мали можливість неупереджено та якісно визначити лауреатів. Кожна робота була ретельно проаналізована за багатьма параметрами і критеріями. Для того, щоби уникнути суб’єктивності оцінювання, для оцінки робіт (крім журі) було залучено експертів і незалежну редакторську групу.  Вони зробили попередній аналіз конкурсних матеріалів. На загальних зборах експерти та журі визначили номінантів премії та її лауреатів», – зазначила голова оргкомітету конкурсу, голова ради ГО «Інституту податкових реформ» Олена Хотенко.

Одну з нагород вручила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе.

«Особливе значення ваші зусилля мають під час гібридної війни і зростання популізму, який несе таку саму загрозу національній безпеці, як і корупція. Цей рік буде досить важким для нашої євроінтеграції. Дедалі частіше чути голоси тих, для кого найкращою новиною була б відсутність будь-яких змін. Тому цього року сподіваюся на вашу підтримку як ніколи», – зазначила  віце-прем’єр.

Варто зазначити, що премія є виключно громадською ініціативою. Її засновниками є дві громадські організації: «Інститут податкових реформ» і «Громадське радіо».

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ