Зустріч керівництва ГУ ДФС у Київській області з представниками бізнесу за ініціативи АППУ

12 Квітня 2018

Конструктивну ініціативу запроваджено Київським обласним відділенням Асоціації платників податків України спільно з Головним управлінням державної фіскальної служби України у Київській області.

Це напевне одна з перших зустрічей керівного складу ГУ ДФС Київської області з керівниками підприємств, коли питання формували саме представники бізнесу, а податківці разом з експертами коментували, надавали роз’яснення та пропонували комунікацію.

Участь у заході взяли Перший заступник начальника ГУ ДФС Київської області Олександр Кучеренко, заступник начальника Руслан Гришко,  Голова ради територіального відділення АППУ Олена Хотенко, голова Громадської ради при ДФС Іван Шилов, експерти податкової сфери, аудитори, юристи, керівники підприємств, фінансові директори та бухгалтери.

Лейтмотивом зустрічі  стало створення механізмів підтримки та сприяння проведенню консультацій, обмін досвідом стосовно оптимізації фіскальної політики України та дотримання існуючих законодавчих норм представниками бізнесу. Обрана одна із найактуальніших тем  “Системи моніторингу та блокування податкових накладних (СМКОР)”.

Олена Хотенко ініціювала зустріч-обговорення у новому клубному форматі, що передбачає неформальне спілкування у демократичному та сучасному просторі HUB 4.0.

Під час роботи обговорювалися питання, які  виникають у платників  ПДВ, зокрема, ті,  що стосуються блокування податкових накладних, а також порядок подання скарги на  рішення про відмову у реєстрації  податкової накладної та алгоритм її розгляду.

Коментуючи зустріч, Руслан Гришко зауважив, що фіскальна служба відкрита для спілкування з представниками бізнес-структур, створюючи рівні конкурентні умови. «Важливим моментом є те, що наразі як бізнес, так і фіскальна служба має можливість вести відвертий діалог, і сьогоднішня зустріч зайвий раз підтверджує, що відкрите спілкування у правовому полі дозволяє підвищити рівень довіри та знайти відповіді на запитання», – сказав він.

Олександр Кучеренко також наголосив, що представники робочої групи ГУ ДФС області  завжди готові надати оперативну практичну допомогу платникам податків, у яких виникли проблеми з реєстрацією податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, адже СМ КОР  має на меті не блокування роботи добропорядних   підприємств, що працюють прозоро, а унеможливлення  створення та використання фіктивного податкового кредиту тіньовими структурами.

«Подібні зустрічі однозначно мають позитивний вплив на побудову партнерських відносин та ведення діалогу, адже це дає можливість підвищити ефективність взаємодії між бізнесом та фіскальною службою регіону. Звичайно, за умови відкритості, порозуміння та виконання двосторонніх обов’язків», – підкреслив Олександр Кучеренко.

Присутній на зустрічі Віце-президент АППУ, Голова Центру стратегічного аналізу економічних перетворень Володимир Венгер акцентував увагу на необхідності створення комунікаційної платформи для демократичного, публічного спілкування бізнесу та представників фіскальних органів. “Асоціація платників податків України докладає зусиль до системних змін у створенні сприятливого бізнес-клімату. Київська область стала пілотною, де ми активно у співпраці з державною фіскальною службою запроваджуємо реальні механізми, а не лише зміну декорацій” – зазначив Володимир Венгер.

Реформування фіскальної системи і запровадження електронних засобів адміністрування податків потребує широкого діалогу фахівців, експертів разом з бізнесом. “Факт того, що Головне управління ДФС у Київській області підтримало ініціативу Асоціації платників податків і згодилось на непростий публічний експеримент є серйозним оптимістичним сигналом до успішного налагодження комунікації” – запевнила Олена Хотенко.

Велика кількість запитань, вільні висловлювання керівників підприємств виступають гарантією того, що ініціатива знайшла підтримку. Організатори запевняють, що докладатимуть спільних зусиль до термінового вирішення озвучених проблем та проведенню нових зустрічей найближчим часом.

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ