Визначено лауреатів Національної премії для журналістів економічного напряму «MEDIA etc.»

6 Лютого 2017

Нагородження Національної премії «MEDIA etc.»

Вперше пройшло нагородження Національної премії «MEDIA etc.» (http://mediaetc.org/)  для фахових медійників, що спеціалізуються на економічній проблематиці та висвітлюють процес реформування економіки.

Премія є виключно громадською ініціативою та проводиться вперше. Її засновники – громадські організації: «Інститут податкових реформ» і «Громадське радіо».

На конкурс було подано 106 робіт майже з усіх регіонів України. Для найбільш об’єктивної оцінки залучено найкращих та незаангажованих експертів, редакторів, творчу групу, журі. За рейтингами експертів, висновками редакційної групи журі визначило переможців премії «Media etc.» у номінаціях:

Лауреатами у «Національній журналістській премії за кращу публікацію» стали Некрасов Всеволод «Таможенный лимит до 22 евро за посылку: убить “тень” или похоронить конкуренцию» та Ярощук Олександр «На кону – 600 млн, або Чи вийде Україна цілою з лісової “пастки”?». Дипломом номінанта була нагороджена Патрікєєва Наталія «Зона вільної торгівлі: як завойовувати ринки».

«Національну журналістську премію за кращий відеорепортаж» отримав Братішко Сергій  «Полювання на привидів ЖКГ (телепрограма «Брат за брата»)». Номінантами премії стали Дергунова Дар’я «Битва за воду (телепрограма «Брат за брата»)» і Меркулова Наталія «Підвищення якості харківського цукру та збільшення врожайності цукрового буряку завдяки європейським технологіям вирощування».

«Журналістську премію серед регіональних ЗМІ за кращу публікацію» було вручено Гаврилюк Марії «Майбутнє промзон: коли на Прикарпатті запрацюють індустріальні парки». Серед претендентів також були: Ізотов Ігор «Тролейбуси для Нострадамуса» та Лермонтов Володимир «Украинское Счастье: свет, тепло и… «не стреляют»».

«Журналістською премією серед регіональних ЗМІ за кращий відеорепортаж» відзначено Височанську Оксану «У пошуках Європи. Гуцульський сир». Номінантами ж на премію були: Добровольська Тетяна «Вихід підприємств на ринки ЄС» та Щербакова Альона «Загрози подвоєної «мінімалки»».

«Національною премією «Журналістський дебют року» в галузі  економічних новин» була нагороджена Павлюк Інна «Листи у потойбіччя» (телепрограма «Брат за брата»).

Відзнаками оргкомітету конкурсу за результатами комплексної оцінки експертами, редактором та творчою групою Національної премії «Media etc.» були нагороджені спеціальною премією Омелянчук Інна ««Гордієв вузол» для селян» (газета «Рівненський кооператив») та Семашко (Арламова-Кирюшина) Світлана «Проблема малого бізнесу» (філія НТК Вінницька регіональна дирекція «ВІНТЕРА»).

«Премію журналістської ініціативи» здобули: Ансіфорова Марина «Мільйон доларів у подарунок судді» та «Притиснуті судді. Документи у справі Татькова та Ємельянова», Волкова Тетяна «Рыночная экономика, или сколько стоит торговля на рынках Павлограда?», Красінський Владислав «”Відродження” и Онищенко: о чем молчит НАБУ в “газовом деле”» та Сіволап Сергій «Своя ферма».

За спільною думкою журі, цього року не було присуджено премій в номінаціях «Національна журналістська премія за кращий радіорепортаж» та «Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращий радіорепортаж». Однак заохочувальними відзнаками було нагороджено наступних конкурсантів: Богату Олену,  Дубініна Германа і Ткаченко Ірину.

Згідно спільного рішення засновників,  Національна премія «Media etc.» буде щорічною.

Головою журі був Андрій Куликов, роботу організаційного комітету очолювала Олена Хотенко.

Загальний преміальний фонд склав 44000 грн. Податки з грошових винагород сплачуватимуться організаторами конкурсу.

Відеоверсію церемонії нагородження можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=qB4YXAwO_HM

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ