Відбулась серія майстер-класів на тему «Сучасний інструментарій медійника»

27 Квітня 2017

Інститут податкових реформ,
Громадське радіо

19 квітня 2017 р. відбувся інтенсив «Сучасний інструментарій медійника», який покликаний покращити якість економічної журналістики, шляхом обміну і надання фахових навичок з аналізу та об’єктивного висвітлення економічних процесів. Захід було організовано громадськими організаціями: «Інститут податкових реформ» та «Громадське радіо».

До участі запрошувались: журналісти, які займаються професійною діяльністю у штаті чи поза штатом вітчизняних друкованих видань, телеканалів, радіостанцій та Інтернет-видань, незалежні журналісти, фрілансери, блогери, що сплачують податки в Україні, а також студенти, які навчаються за напрямком “журналістика”. Учасників було відібрано на конкурсній основі. Вони представляли різні регіони України та ЗМІ. Участь взяли журналісти: телеканалу «ZIK», «24 каналу», полтавського телеканалу «Лтава», «Deutsche Welle» (Німецька хвиля), газети «Урядовий кур’єр», часопису «Політична критика», сайт «Паралель-медіа» та ін.

Спікерами інтенсиву були обрані фахівці ЗМІ та економічні експерти з багаторічним та міжнародним досвідом, які ознайомлять учасників з новітніми засобами і методами створення якісного медійного продукту в рамках інтенсиву «Сучасний інструментарій медійника». Серед них: Андрій Куликов (журналіст, Голова правління ГО “Громадське радіо”), Олена Хотенко (експерт з питань фіскальної політики, фінансист-економіст, Голова ради Громадської організації Інститут податкових реформ), Борис Кушнірук (економіст, екс-консультант з питань розвитку банківського сектору Координаційної ради з питань політики фінансового сектору Кабінету Міністрів України), Аліса Козуліна (практикуючий юрист, адвокат, глава громадської організації «Центр боротьби з корупцією», спеціалізується на питаннях дозвільних та ліцензійних процедур, представництва інтересів в судах), Юрій Цимбал (експерт ІПР з питань правоохоронної та антикорупційної діяльності, практикуючий юрист, адвокат, керуючий партнер консалтингової компанії «DT Consulting»), Тарас Ткачук (аналітик DiXi Group) та інші.

Захід розпочався з прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Після цього були проведені майстер-класи. Вони стосувались актуальних та цікавих тем, а саме: конфліктологія в журналістиці; фіскальні аспекти роботи медійника; податки, фінанси, бюджет, закупівлі АПК; захист прав журналістів та громадських активістів під час розслідування; взаємодія з правоохоронними та контролюючими органами; практичне застосування законодавства (про інформацію, про доступ до публічної інформації, про захист честі, гідності та ділової репутації); аналіз судової практики; специфіка проведення громадських та журналістських розслідувань; пошук та використання джерел інформації під час проведення розслідувань, обробка та аналіз результатів; перевірка декларації чиновників; виявлення конфлікту інтересів та ін. У рамках інтенсиву презентовано проект «Прозора енергетика».

Організатори серії майстер-класів на тему «Сучасний інструментарій медійника» і надалі працюватимуть над розвитком проекту «MEDIA etc».

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ