Розроблено відео-інструкцію

9 Жовтня 2017

Податкове законодавство України – річ нестабільна, оскільки зміни до нього вносяться на регулярній основі. Внаслідок цього платникам податків необхідно постійно тримати руку на пульсі таких змін. Та якомога оперативніше їх опановувати. Це може викликати складнощі, оскільки відволікає від основної діяльності, що передбачена установчими документами.

Особливо актуальним це є для неприбуткових підприємств, установ та організацій, специфіка функціонування яких часто не передбачає наявності солідного штату бухгалтерів та юристів. При цьому відповідно до норм податкового законодавства неприбуткові організації також зобов’язані звітувати про результати своєї діяльності та/або сплачувати відповідні податки і збори. Наприклад, за результатами 2017 року такі організації подаватимуть Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації.

Однак навесні 2017 року до форми даного Звіту було внесено ряд змін відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 28.04.2017 р. № 469 «Про затвердження змін до форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації». А офіційно затвердженого законодавцем деталізованого порядку заповнення Звіту немає.

Враховуючи це, Інститутом податкових реформ та його експертом Олександрою Смірновою було підготовлено відео-інструкцію на тему: «Особливості заповнення та подання Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації». Зокрема, з відеоматеріалу ви дізнаєтесь про:

  • хто подає Звіт за наслідками звітного податкового 2017 року і які є винятки;
  • строки та способи подання Звіту до фіскальної служби;
  • види доходів та витрат у неприбуткової організації та як вони відображаються у Звіті;
  • порядок заповнення заголовної частини (шапки) та основної частини Звіту;
  • особливості заповнення додатків до Звіту.

Даний матеріал є корисним для тих, хто буде залучений до процесу виконання податкового обов’язку неприбутковими підприємствами, установами та організаціями за наслідками звітного податкового 2017 року. Бажаємо успіхів!

Відео-інструкція

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ