Партнери Tesla в Україні

3 Грудня 2018

Міжнародні зв’язки

В Прес-центрі Інформаційного агентства «ЛІГА Бізнес Інформ» було проведено круглий стіл на тему «Україна 2019: можливості чи виклики?», організатором якого виступила  Асоціація платників податків України в Київській області за участі Інституту податкових реформ . Спеціальними гостями була міжнародна делегація у складі: Александра Белікова (Marketing & Communications StartupAmsterdam, керівник інноваційних програм мерії міста Амстердам), Тон Крол та Марк Фруйт ван Гертон (співзасновники і керівники «Blue clue Tax Solutions», що співпрацює з всесвітніми компаніями: Tesla, Baker Tilly Berk, PwC, Horling, Nexia International).

На круглому столі обговорювалися питання реалізації в Україні міжнародного досвіду ведення бізнесу, розвитку партнерських відносин між органами державної влади та бізнес-середовищем, об’єднання всіх зацікавлених сторін навколо питання трансформації та реформування податкової політики, створення в Україні сприятливого клімату для залучення інвестицій з-за кордону, забезпечення умов для функціонування та розвитку підприємств.

Нідерланди – невелика за територією та населенням держава, але валовий національний продукт дозволяє їй входити до складу найбагатших країн у світі. Нідерландські компанії широко використовують можливості міжнародного бізнес структурування – впровадження комплексу послуг трансформації бізнесу із використанням нерезидентних компаній. З огляду на те, що Королівство Нідерланди за Індексом глобальної конкурентної спроможності 2017-2018 року входить до п’ятірки найбільш привабливих для інвесторів країн, досвід щодо напрямів покращення інвестиційної привабливості є надзвичайно цінним для України. Показовим є той факт, що одним з найбільших партнерів «Blue clue Tax Solutions» є компанія Tesla Inc, яка в 2015 році відкрила перший європейський завод саме в Нідерландах.

Олена Хотенко, голова Ради Інституту податкових реформ, яка відкривала круглий стіл, акцентувала увагу на адаптації окремих принципів БЕПС до українського законодавства, розповіла про можливість використання саме нідерландської моделі ведення бізнесу в Україні, масштабування малого та середнього бізнесу та залучення інвестицій.

Як зазначалося, питання інновацій та законодавчих актів, що змінюють фінансову систему, набирає дедалі більшої актуальності в Україні і потребує належної підтримки. Досить вагомого значення набуває дослідження світових перетворень, виявлення загальних закономірностей і їх використання при прийнятті конкретних рішень у зовнішньо-економічних відносинах.

За словами Тона Крола, більшість клієнтів «Blue clue Tax Solutions» не є резидентами, але ведуть бізнес саме в Нідерландах. Міжнародні компанії приваблюють гнучка податкова система та інвестиційний клімат в країні. У Нідерландах є  три типи форми власності: приватна компанія з обмеженою відповідальністю, загальне партнерство та приватний підприємець. Фахівці розповіли, що серед нерезидентів країни найпопулярнішою формою  реєстрації бізнесу є ТОВ.

В столиці королівства Нідерландів існує кілька тисяч стартапів, і місцева влада приділяє значну увагу їх підтримці.

Александра Белікова (керівник інноваційних програм мерії міста Амстердам) презентувала переваги StartupAmsterdam, серед яких збільшення робочих місць, залучення інвестицій, підвищення економіки. StartupAmsterdam співпрацює з багатьма державними органами, які підтримують громадську ініціативу по покращенню економіки міста.

Окрім цього, віце-президент Асоціації платників податків України Володимир Венгер висловив намір до наступної зустрічі представити результати міжнародної співпраці.

Також міжнародна делегація мала змогу поспілкуватись з представниками українського бізнесу та керівниками ДФС України в Київській області та Київської міської державної адміністрації з метою обміну досвідом по інвестуванню в стартапи та шляхи стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу. Окрім цього, гості з Нідерландів відвідали Вінницю, де зустрілись з представниками  міської ради та обласної державної адміністрації. В ході обговорень,  було окреслено шляхи поглиблення міжнародної співпраці.

Результатом співробітництво з міжнародними партнерами стало укладення Меморандуму про співпрацю, метою якого є сприяння представникам бізнес-середовищ України та Нідерландів щодо встановлення зв’язків, реалізації спільних проектів, розвитку взаємовідносин, підвищення рівня податкової культури у бізнесовому середовищі та обмін інформацією, досвідом та ідеями. Співпраця з прогресивними представниками Нідерландів дасть можливість українському бізнесу вийти на міжнародну арену, використовуючи досвід, отриманий Інститутом податкових реформ та Асоціацією платників податків України.

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ