Визначено номінантів Національної премії «Media etc.»

31 Січня 2017

Учасники конкурсу – мас-медійники та аналітики, що спеціалізуються на економічній тематиці, представили на розсуд журі 106 друкованих текстів, теле- та радіопрограм, які були оприлюднені протягом 2016 року. Усі вони змагалися за звання «найкращий».

«Експерти та журі провели кропітку працю для того, щоби ми мали можливість неупереджено та якісно визначити переможців. Кожна робота була ретельно проаналізована за багатьма параметрами і критеріями. Для того, щоби уникнути суб’єктивності оцінювання, для оцінки робіт (крім журі) було додатково залучено 9 експертів і незалежну редакторську групу. Ними здійснювався попередній аналіз конкурсних матеріалів. Як результат, на загальних зборах експерти та журі визначили номінантів премії та її переможців» – зазначила голова оргкомітету Олена Хотенко.

Автори конкурсних робіт висвітлювали й аналізували найбільш актуальні аспекти розвитку економічної галузі. Проблематика представлених матеріалів стосувалася вкрай злободенних тем. Крім того, як відзначив експерт «Media etc.», економіст Борис Кушнірук: «поміж проаналізованих робіт були цікаві матеріали, як за змістом, так і за формою: написані простою, зрозумілою мовою, з яскравими таблицями та графіками та, що надважливо – написані без істерії, яка, на жаль, притаманна багатьом нашим журналістським текстам, присвяченим проблемним питанням української економіки».

За рейтингами експертів та висновками редакційної групи, журі в складі: Андрія Блінова, Олександра Крамаренка, Андрія Куликова, Йосипа Пінтуса та Олени Хотенко визначило претендентів на  здобуття премії «Media etc.» у номінаціях:

I. «Національна журналістська премія за кращу публікацію»:

  • Некрасов Всеволод «Таможенный лимит до 22 евро за посылку: убить “тень” или похоронить конкуренцию».
  • Патрікєєва Наталія «Зона вільної торгівлі: як завойовувати ринки».
  • Ярощук Олександр «На кону – 600 млн, або Чи вийде Україна цілою з лісової “пастки”?».

IІ. «Національна журналістська премія за кращий відеорепортаж»:

  • Братішко Сергій «Полювання на привидів ЖКГ (телепрограма «Брат за брата»)».
  • Дергунова Дар’я «Битва за воду (телепрограма «Брат за брата»)».
  • Меркулова Наталія «Підвищення якості харківського цукру та збільшення врожайності цукрового буряку завдяки європейським технологіям вирощування».

IІІ. «Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращу публікацію»:

  • Гаврилюк Марія «Майбутнє промзон: коли на Прикарпатті запрацюють індустріальні парки».
  • Лермонтов Володимир «Украинское Счастье: свет, тепло и… «не стреляют»».
  • Ізотов Ігор «Тролейбуси для Нострадамуса».

IV. «Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращий відеорепортаж»:

  • Височанська Оксана «У пошуках Європи. Гуцульський сир».
  • Добровольська Тетяна «Вихід підприємств на ринки ЄС».
  • Щербакова Альона «Загрози подвоєної «мінімалки»».

Із числа номінатів 06 лютого 2017 р. об 11:00 буде визначено лауреатів Національної премії «Media etc.».

Тоді ж оголосять імена переможців номінацій «Національна премія «Журналістський дебют року» в галузі  економічних новин» та «Премія журналістської ініціативи».

Організатори заходу вирішили зберегти інтригу до церемонії.

За спільною думкою журі, цього року не буде присуджено премій в номінаціях «Національна журналістська премія за кращий радіорепортаж» та «Журналістська премія регіональних ЗМІ за кращий радіорепортаж». Однак будуть нагороджені спеціальними відзнаками наступні конкурсанти: Богата Олена,  Дубінін Герман і Ткаченко Ірина (за участь в конкурсі Національної премії «Media etc.»).

Доктор економічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу соціальної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, експерт конкурсу Олександр Цимбал поділився власними враженнями від конкурсу: «Виділив для себе кілька робіт, в яких інформацію подано компетентно, виважено, системно, відповідно до сучасних економічних поглядів».

Позитивну думку про Національну премію «Media etc.» озвучила Людмила Супрун –  доктор наук із соціальних комунікацій, професор, завідувач кафедри журналістики гуманітарного факультету Національного університету «Острозька академія». Вона звернула увагу на те, що: «Є конкурсні роботи, з чітким, логічно вмотивованим та мовленнєво виваженим викладом, багаті на образні засоби, із вдало підібраною структурно-композиційною формою медіатексту».

Оргкомітет запрошує усіх на урочисту церемонію нагородження лауреатів Національної премії «Media etc.», яка відбудеться в Українському кризовому медіа-центрі 06 лютого 2017 р. об 11:00.

Реєстрація на подію та відповіді на питання здійснюється шляхом надсилання запитів на e-mail konkurs@mediaetc.org.

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ