Круглий стіл щодо експорту агропродовольчої продукції

27 Вересня 2018

26 вересня відбувся круглий стіл на тему: «Експорт агропродовольчої продукції України: наявний потенціал та шляхи реалізації». Партнером та співорганізатором якого стала ГО «Інститут податкових реформ».

Участь у засіданні круглого столу взяли асоціації, науковці, експортери, виробники та переробники агропродукції, а також представники органів сертифікації і стандартизації. Зокрема, Міжнародний інноваційний центр, Рада з питань експорту продовольства, ННЦ «Інститут аграрної економіки», ГС «Аграрний союз України», Українською агропродовольча платформа, Асоціація «Дунайська Соя».

Голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков зазначив, що ринки завойовують не аграрії, а аграрна продукція, адже експорт здійснюється через біржову торгівлю.

Варто сказати, що на сьогоднішній день в Україні є чимало товаровиробників, які хочуть самостійно виходити на зовнішні ринки. Експерти дали поради, як це реалізувати, розповіли, які фактори, стандарти та особливості споживчого ринку різних країн слід враховувати, щоб українські товари були затребуваними та конкурентоспроможними на світовому ринку.  Також мова йшла про роль бренду та важливість використання інновацій, які значною мірою  впливають на експорт агропродовольчої продукції України.

Голова Ради  ГО “Інститут податкових реформ” Олена Хотенко говорила про оподаткування агарних підприємств та експортерів, про особливості укладання контрактів та договірних відносин для проведення експортних операцій, а також про необхідність залучення науковців і асоціацій до вдосконалення податкового законодавства, що регулює та стимулює аграрний сектор.

Науковці обговорювали проблему недостатньої уваги щодо відтворення продуктивності ґрунтів та зазначили, що великі агрохолдинги не переймаються додаванням до ґрунту органіки. Таким чином відбувається експорт продуктивної сили землі, а не зерна. За словами Доктора економічних наук Любов Молдаван, якщо  ситуація не зміниться, то до 2030 року земля може стати неживим організмом.

В свою чергу профспілкові працівники говорили про соціальну складову під час реалізації міжнародних проектів в агропродовольчому секторі. Зокрема, мова йшла про винагороду за сільськогосподарську працю для наших працівників.

 

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ