Команда StartUP Club отримує закордонний досвід

15 Листопада 2018

Інститут податкових реформ та альянс громадських організацій влаштували ознайомчий візит з обміном досвідом для делегації українських громадських об’єднань в таких містах як Кельн, Амстердам та Гаага. До складу делегації увійшли українські лідери та експерти громадських організацій, представники медіа, малого та середнього бізнесу, фахівці креативних індустрій.

У Кельні команда проекту StartUP Club зустрілася з керівником бізнесакселератора STARTPLATZ в Im Mediapark Каролін Гаттерманн. Метою STARTPLATZ є створення великої екосистеми, де будуть об’єднані різні стартапи, які зможуть взаємодіяти між собою. В бізнесакселераторі працює багато експертів, що є ідеальним середовищем для початківців, які хочуть швидко зарекомендувати себе на ринку. За період існування з 2013 року STARTPLATZ вже вивели на ринок 250 стартапів. Більше 80% активно працюють досі. До проекту можуть долучитися навіть нерезиденти країни, але обов’язковою вимогою є  реалізація стартапу на території Німеччини та володіння англійською і німецькою мовами.

Також в Кельні відбулася зустріч з з експертом з цифрової трансформації та інновацій Відаром Андерсеном (спікер, інвестор стартапів, радник та консультант міжнародних компаній з цифрової трансформації та інновацій. Викладає студентам та консультує підприємців щодо створення та ведення старапів). Відар Андерсен поділився досвідом реалізації стартапів, дав поради українським підприємцям, які хочуть розвивати свій бізнес на території  Німеччини. Відар Андерсен зазначив, що Німеччина має ідеальні умови для людей, які знають мови та мають креативні ідеї.

Про державну підтримку малого та середнього бізнесу і пільги в сплаті податків для підприємців розповів представник компанії IfB Unternehmensberatung Ларс Кларенбах. Компанія спеціалізується на інноваційних підприємствах у всіх галузях промисловості. Ларс Кларенбах розповів про найважливіші гранти та субсидовані кредити. Зазначив, що в Німеччині існує 4 агенції, які займаються управлінням проектами. Фінансування проектів відбувається за рахунок федеральних міністерств. Ларс Кларенбах зазначав, що ITсектор є пріоритетною сферою для ведення бізнесу.  Крім того, Ларс Кларенбах зауважив, що німецькі міста Мюнхен та Франкфурт мають дуже дорогу орендну плату, тому декі компанії переїхали в Україну та відкрили it-компанії.

В Амстердамі представники StartUPClub мали змогу поспілкуватися з представниками консалтингової компанії в сфері податків Blue Clue Tax Solutions Тон Крол і Марк Фрут. Компанія надає послуги з податкової консультації та дотримання податкового законодавства для міжнародних компаній, емігрантів та громадських організацій. Представник компанії Тон Кроль зазначив, що чимало міжнародних компаній мають холдинги у Нідерландах, адже ця країна ідеально підходять для проведення фінансових операцій та фінансових компаній через гнучку систему оподаткування. Варто зауважити, що Тон та Марк співпрацюють з такими гігантами, як Tesla, де генеральним директором є Ілон Маск.  Тон Кроль зауважив, що бізнес у сфері інновацій має сплачувати податок лише 7%, за наявності штампу відповідної агенції, яка займається інноваціями.

В Амстердамі делегація громадських організацій провела робочу зустріч з об’єднанням усіх стартап-майданчиків та хабів Амстердама StartUp Amsterdam, які поділилися досвідом впровадження стартапів та розповіли про унікальні можливості для українських стартапів в Нідерландах. Команда StartUP Amsterdam складається з 3 людей, які мають на меті створити комфортний клімат для запуску стартапів в Амстердамі і зробити місто провідним центром запуску стартапів в Європі. StartUP Amsterdam допомагає стартапам використовувати переваги та активи, які вже існують в Амстердамі.  Проект фінансується за рахунок муніципалітету і буде реалізовуватися  впродовж 4 років.

Про актуальність свідчить кількість партнерів – проект співпрацює з більш, ніж 35 ініціативами та проектами. Зі слів керівників проекту, в Амстердамі існує близько 3000 стартапів і за цей рахунок з’явилося більше 10 000 робочих місць. Команда StartUP Amsterdam презентувала креативні проекти, над якими вони наразі працюють.

Делегація відвідала одне з найбільш значущих місць у Нідерландах – Палату представників Генерального штаба в рамках проекту «Ніч музеїв у Гаазі». Піднялися знаменитим ескалатором до пленарного залу нижньої палати та побачили серце демократії – пленарний зал Палати представників. Цей зал – це робоча область політиків, де вони обговорюють, контролюють уряд та створюють нові закони.

В результаті візиту отримано нові зв’язки в сфері малого та середнього бізнесу, податків та громадського сектору. Делегація громадських організацій перейняла досвід політичної, фіскальної, муніципальної діяльності Німеччини та Нідерландів та планує впровадження його в нових проектах Інституту податкових реформ.

Крім того, за результатами поїздки було домовлено про зустрічі і направлено відповідні листи. Інститут податкових реформ отримав підтвердження про участь делегацій з Кельна та Амстердама в заходах проекту StartUP Club.

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ