Мінфін+ДФС=Мінздох або чому наступаємо на старі граблі?

9 Серпня 2016

Засідання робочої групи при Міністерстві фінансів з приводу обговорення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України»

По завершенню сьогоднішнього засідання робочої групи при Мінфіні з приводу обговорення Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України», Голова Ради ІПР Олена Хотенко наголосила, що чи не єдиними важливими змінами стануть зміни щодо централізації функцій під Мінфіном.

“Йдеться про податкові консультації та адміністрування всіх баз даних. По суті, це єдине, що впливатиме на врегулювання взаємовідносин між платником податків і державою.

Натомість запропоновані зміни до Податкового Кодексу в частині податку на прибуток є досить сумнівними, оскільки можуть спричинити роз’єднання податкового обліку з бухгалтерським”, – підкреслила Олена Хотенко.

Крім того, негативним моментом, є і те, що існує загроза скасування спрощеної системи оподаткування, що фактично руйнує МСБ.

За словами Олени Хотенко, сьогодні немає розуміння того, що Мінфін намагається вирішити питання платників податків чи покращити інвестиційний клімат у країні.

“Йдеться виключно про перехід функцій від одного відомства до іншого. При цьому моделі покращення якості взаємовідносин між платником податків і державою Мінфін так і не пропонує. А чи не складається враження, що Міністерство фінансів повторює помилки попередників?”, – зазначила Голова Ради ІПР.

Олена Хотенко наголосила і на позитивних новинах для бізнесу, оскільки у податківців тепер не буде можливості визнати податковий кредит таким, що не є дійсним.

“Навіть у разі, якщо один із партнерів в ланцюгу постачання мав відношення до незаконних операцій, сам платник податку відповідальності за ці дії не несе”, – пояснила Голова Ради ІПР.

Нагадаємо, що сьогодні Мінфін презентував громадськості попередню версію змін до Податкового кодексу, з якими Ви можете ознайомитись за посиланням:

Порівняльна таблиця до проекту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України”

Пояснювальна записка до проекту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України”

Текст Проекту Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України”

Залишити відповідь

свіжі новини


Warning: Use of undefined constant date - assumed 'date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 75

Warning: Use of undefined constant desc - assumed 'desc' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ngoiprorg/public_html/wp-content/themes/ipr/single-news.php on line 76

НАШІ ПАРТНЕРИ